Cristi AGATIE

Duminică, 3 decembrie, 2006

Kitsch-ul este universal

Filed under: Carnati pe varza — agatie @ 7:01 pm

Azi m-am decis sa-i fac o surpriza prietenei si s-o duc la targul de suveniruri de la Romexpo. Bad idea! Cale de trei pavilioane (pentru cunoscatori, 13, 14 si 15, aceleasi care gazduiesc, an de an, CERF-ul), m-am lovit de aceleasi zdranganele si impletituri care se gasesc la toate tarabele de pe marginea drumului din tara asta, de la munte la mare, in targuri si in piete. Imi amintesc ca, acum cativa ani, am gasit aceleasi tarabe, cu aceeasi marfa, in Buda Hills langa Budapesta. Diferenta este ca, la targul de la Romexpo, toate sunt cu 25% mai scumpe decat la piata si, pentru a avea acces la ele, trebuie platita o taxa de 3 lei de caciula. Suma nu e mare, dar e ridicola in sine. Prosti mai sunt astia cu hipermarketurile lor, va dati seama ce bani ar face daca ar taia bilete la intrarea in Cora? N-am inteles rostul acestei taxe, in conditiile in care expozantii nu faceau entertainment sau vreun serviciu comunitatii, ci bani, in cel mai pur sens al cuvantului.

Imaginea a fost completata pe drumul de intoarcere de cele mai mari ambuteiaje intalnite vreodata, duminica, in Bucuresti,  intregul traseu intre Piata Victoriei si Unirii fiind indesat pana la refuz cu automobilisti neinspirati si rablele lor zanganitoare. Ma intreb cum va fi maine la ora de varf daca si in week-end circulatia a devenit un calvar. Sa nu uit: maine trebuie sa ajung la serviciu la o ora care nu-mi inspira nimic bun…

Reclame

2 comentarii »

  1. Peste tot unde este circ vei gasi si romani ! Pe langa asta, au o adevarata pasiune ptr zdranganele, si suveniruri, pe care dupa ce cheltuiesc o granada de bani, oricum le arunca intr-un colt prafuit, sau a doua zi in lada de gunoi.
    Eu urasc manifestari de astea de mare bucurie populista, unde se calca toata lumea in picioare sa prinda oleaca de circ, ptr care sunt dispusi sa plateasca si bilet.

    Comentariu de ice4you — Luni, 4 decembrie, 2006 @ 4:08 pm | Răspunde

  2. Io’ ti-am zis sa te muti in Rm Valcea !!! Ce sa-ti fac, colegule de army sa-ti alint durerea?

    Comentariu de Claudiu — Marți, 5 decembrie, 2006 @ 2:40 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: