Cristi AGATIE

Marți, 2 ianuarie, 2007

bucurestiblog

Filed under: Wonderful Romania — agatie @ 10:01 pm

alti tembeli care nu au inteles ca un blog presupune un minimum de creativitate, nu copy-paste ordinar…

Reclame

9 comentarii »

 1. Intr-adevar, un blog ar trebui sa contina texte personale. Totusi, este o initiativa buna care era mai adecvata unui site. Probabil autorul a considrat ca e mai simplu sa faca un blog pe platforma wordpress.com decat sa construiasca un site.

  Bine macar ca precizeaza sursa articoleleor.

  Comentariu de Daniel Popescu — Miercuri, 3 ianuarie, 2007 @ 10:44 am | Răspunde

 2. Probabil ca cei din buc il considera ca un blog util, si poate si aia se si vrea sa fie, nu neaparat un blog personal care sa contina ideeile autorului. Cred ca totusi trebuie sa se faca niste diferentieri clare, si sa scapam de ideea conforma caruia un blog este si neaparat un jurnal personal.

  Comentariu de ice4you — Miercuri, 3 ianuarie, 2007 @ 2:30 pm | Răspunde

 3. Nu contest ca este o initiativa buna. Dar nu ca blog. ci ca site de stiri, colaje, whatever. Parerea mea… hic!

  Comentariu de Agatie — Miercuri, 3 ianuarie, 2007 @ 8:20 pm | Răspunde

 4. Subscriu la parerea ta 🙂
  Uite, ca idee http://rhadoo.blogspot.com/2006/06/o-chestie.html

  Comentariu de diamond — Miercuri, 3 ianuarie, 2007 @ 11:20 pm | Răspunde

 5. http://bukresh.blogspot.com/

  Asta e „un blog despre un oras”
  Cioaca aia e doar unul dintre miile de site-uri de copy/paste din Romania.
  Ca vorba aia, la furat ne pricepem toti.

  Comentariu de PigBrother — Joi, 4 ianuarie, 2007 @ 12:22 am | Răspunde

 6. Atata timp cat autorul precizeaza sursa articolelor, nu cred ca poate fi considerat un „furt”.
  Priveste lucrurile si din alt unghi: daca ma intereseaza sa stiu ce se mai intampla in bucuressti, prefer sa intru pe blog-ul ala unde am toate stirile din presa despre Capitala decat sa intru pe >10 site-uri si sa dau search. Asta presupunand ca asa-zisul blogger nu omite nimic.

  Comentariu de Daniel Popescu — Joi, 4 ianuarie, 2007 @ 11:11 am | Răspunde

 7. Whatever, RSS-ul fluxurilor importante si filtrele pentru cuvinte inca ruleaza.
  Si nici nu-i fac trafic unui copy/paster

  Comentariu de PigBrother — Joi, 4 ianuarie, 2007 @ 12:08 pm | Răspunde

 8. Salut! Sunt Burner, de pe Bucureşti Blog. 🙂
  O să încep prin a-i atrage atenţia lui Cristi Agatie că exprimarea „alţi tembeli” este incorectă în cazul ăsta pentru că eu sunt singurul care se ocupă de acel blog. Deci corect e „alt tembel”. 😀

  Serios acum, nu ştiu ce aveţi cu Bucureşti Blog şi nici măcar ce aveţi blogurile cu multe copy/paste-uri. Probabil o preferinţă personală pentru blogurile cu caracter personal ridicată la rang de regula, altfel nu-mi explic. Wikipedia defineşte blogul ca fiind „a user-generated website where entries are made in journal style and displayed in a reverse chronological order. Blogs often provide commentary or news on a particular subject, such as food, politics, or local news; some function as more personal online diaries. A typical blog combines text, images, and links to other blogs, web pages, and other media related to its topic. The ability for readers to leave comments in an interactive format is an important part of many blogs. Most blogs are primarily textual although some focus on photographs (photoblog), sketchblog, videos (vlog), or audio (podcasting), and are part of a wider network of social media.” Deci iată că oricine poate posta ştiri pe blogul său fără să fie tras la răspundere. Asta ca să lamurim faza cu „tembelii”. 😉

  În ceea ce priveşte originalitatea blogului şi „copy/paste-ul ordinar”, este evident pentru mine modul superficial în care Cristi Agatie a analizat Bucureşti Blog. Blogul în cauză se vrea un blog informativ, util, nu o DOAR o colecţie de gânduri personale, iar ca atare, ştirile preluate din diverse surse sunt necesare. Menţionez că puţine ştiri sunt copiate 100%, este în special cazul celor bine scrise şi f. scurte. Citesc integral fiecare ştire, de multe ori din 2-4 sau mai multe surse diferite, iau câte puţin din fiecare, în măsura în care pot, verific ştirea, o corectez (spre exemplu, fiind pasionat de aviaţie vă asigur că cele mai multe ştiri legate de acest domeniu pe care le-am postat au fost extrem de prost redactate şi pline de erori – pe care le-am corectat), dacă lipsesc, adaug diacriticele, aleg o poza (rareori fiind cea de la sursa) şi postez ştirea. La unele stau 5 minute, la altele câte 20-30, pentru că necesită documentare. Îmi citez întotdeauna sursele şi ofer link-uri către ele, deci de furat nu poate fi vorba. Pe lângă ştiri, care sunt grosul posturilor, am alte două categorii, „Video” şi „Studii de caz”. Nu intru acum în detalii, dar mai ales a doua nu intră la categoria c/p. În următoarele săptămâni voi introduce şi un fel de editoriale, care vor apropia blogul mai mult de unul clasic. În esenţă, noua categorie va fi o vedere personală asupra oraşului.

  A pus cineva un link cu The Bukresh Blog ca exemplu de blog adevarat despre oraş. Îmi place acel blog, este interesant, are subiecte interesante. O hibă ar fi tema aia şi organizarea, dar se pot trece cu vederea. Îi doresc viaţă lungă şi înfloritoare. 😀 Problema e că eu, ca bucureştean şi om în general pasionat de mediul urban, gasesc acel blog ca fiind limitat. E axat pe subiecte de substrat, îmi lasă senzaţia că citesc blogul despre muşuroi al unei furnici. Îmi place asta, dar am nevoie şi de ceva mai „tehnic” să zic. Am nevoie de informaţii despre lucruri care mă vor afecta mâine, în drumul spre serviciu, facultate, parc etc. Bukresh Blog are puţine informaţii de acest gen. Bucureşti Blog tratează o altă parte a oraşului, într-un mod mai puţin personal, mai tehnic, dacă vreţi. Sunt oameni care vor aşa ceva. Am vazut asta de când am lansat blogul şi o ştiam cu mult înainte.

  De ce nu fac un site, de ce am ales să folosesc serviciile unui blog pentru ideea mea? Pai, destul de simplu, lipsa de timp pentru a face un site bun, de la zero de unul singur, lipsa anumitor cunoştinţe avansate fără de care site-ul nu ar ieşi aşa cum vreau eu, lipsa banilor pentru un domeniu .ro, plus că am zis să încep experimentul ăsta cu ceva restrans, iar un blog e perfect. Iar WordPress am ales pentru serviciile oferite şi pentru comunitatea de bloggeri români de aici.

  Consider că am lămurit aspectele principale legate de discuţia de aici. Dacă aveţi nelamuriri, întrebări, critici, laude etc, vă stau la dispoziţie atât aici, pentru că voi urmări subiectul ăsta, cât şi pe Bucureşti Blog (aveţi la dispoziţie atât pagina de feedback cât şi la adresa de e-mail de acolo).

  În încheiere precizez că subiectul acestui post mi se pare interesant, dar modul în care autorul a decis să-l trateze (exprimare şi marimea postului) lasă de dorit.

  Blogging interesant şi plăcut în continuare! 🙂

  Comentariu de Burner — Joi, 4 ianuarie, 2007 @ 9:58 pm | Răspunde

 9. sorry, burner, poate eram intr-o toana proasta. cheers

  Comentariu de Agatie — Duminică, 7 ianuarie, 2007 @ 3:08 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: