Cristi AGATIE

Miercuri, 14 noiembrie, 2007

Traficul nostru cel de toate zilele…

Filed under: Inteligenta cu cozoroc — agatie @ 1:37 pm

De aproximativ doi ani, circulatia in Bucuresti este un calvar. Nu numai pentru ca numarul masinilor a crescut infiorator, cat mai ales ca afaceristii de cacat care ne conduc urbea au descoperit o noua sursa de venit: asfaltarile. E nevoie, nu e nevoie, iarna-vara, zi-noapte, toate arterele din Bucuresti (daca se poate, concomitent) sunt in curs de asfaltare. Doar atat. In curs. Niciodata nu ajung „asfaltate”. Bineinteles, e pagubos sa te apuci de lucru dintr-un capat si sa termini in celalalt, numai fraierii procedeaza asa. Iar ei nu sunt fraieri, in nici un caz. Asfaltatorii nostri intai decoperteaza trei sferturi din Bucuresti (artere una si-una, alese pe spranceana, unde-i traficul mai insuportabil) fix cu cateva zile inainte de inceperea sezonului ploilor. Apoi asa ramane, gropile se latesc si se adancesc, ei sunt acoperiti (ploua, dom’le, ce vrei sa facem, de parca e ceva cu totul accidental sa inceapa ploile in noiembrie).  Iar daca iese soarele, intervin legile fizicii, in speta inertia. Trei zile cu soare nu se intampla nimic. Cum se aduna putin norii, imediat se reped cu lopeti si utilaje ca sa mai toarne un petec de 100 de metri de asfalt. Apoi incep iar ploile si uite-asa am ajuns la mijlocul lui noiembrie si sosele decopertate inca din octombrie sau mai demult se deterioreaza, in tandem cu nervii soferilor si cu articulatiile masinilor acestora.

Azi mi-am petrecut trei sferturi de ora in intersectia de la Unirii. Ce sa facem, se asfalteaza (si) intre Unirii si Tineretului (de o luna de zile) si, in bunul obicei local, a fost dezafectat semaforul de pe malul Dambovitei. In intersectie, inainte de intersectie, dupa intersectie si pe 50 de strazi din jur – o masa inerta de metal, masini bara la bara. Tot in intersectie, un politist caruia i-as fi putut fi tata, daca ma straduiam putin, abia reusea sa se fereasca din calea soferilor pentru care era invizibil. Bietul om, nu dirija traficul, ci il incurca vizibil: era depasit de situatie. Colegul lui (cam de aceeasi varsta), care ar fi trebuit sa-l ajute, era ocupat. Sa completeze un proces verbal unui taximetrist care dracu stie cu ce a gresit, ca doar zburand puteai sa incalci vreo regula de circulatie. Bai fratilor, apucati-va de alta meserie daca nu sunteti in stare. Iar daca tineti mortis, rugati-va sefii sa va trimita mai intai in intersectiile mai usoare, daca se poate sambata, sa mai invatati cate ceva. Cum ar fi gluma aia proasta ca politistul este trimis intr-o intersectie sa te ajute, nu sa-ti faca proces verbal dupa ce ai reusit sa te strecori prin infernul pe care el insusi l-a creat.

Reclame

Un comentariu »

  1. Din pacate acest fenomen a atins cote nationale, pana si orasele mici sunt incet incet sufocate, iar despre traficul extraurban nu are rost sa mai vorbim, deoarece circulatia a devenit un soi de mers in coloana, in care fiecare face ce poate.

    Comentariu de ice4you — Luni, 19 noiembrie, 2007 @ 8:17 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: